Damlama Şehit Mehmet Akif Sönmez Ortaokulu

WEB https://damlamaortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Damlama Köyü Tarsus / MERSİN
VİZYON : Tüm bireylerinin mutlu, paylaşımcı ve tek yürek olduğu; millî ve kültürel değerlerine sahip, sosyal ve kültürel alanda gelişmiş, öğretmen ve öğrencileriyle çevresinde lider ve örnek bir eğitim kurumu olmak.
MİSYON : Atatürk İlke ve İnkılâplarını ışığında; Çağdaşlığın, teknolojinin, toplumsal yardımlaşmanın, milli değerlerin egemen olmasını sağlayacak; kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, toplumsal değerlerin bilincinde, üretken ve yaratıcı düşünebilen insanlar yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2010-2011 Öğretim yılında Anadolu Liselerine 2 öğrencimiz, Anadolu Meslek ve Teknik Liselerine 7 öğrencimiz yerleşmiştir. Sınıf geçme oranı %100’dür. • 2011-2012 Öğretim yılında Anadolu Liselerine 6, And.Öğretmen Liselerine 2, And. Ticaret ve Turizm Liselerine 4, And.Meslek ve Teknik Liselerine 3 öğrencimiz yerleşmiştir. Sınıf geçme oranı %100’dür. OGES yerleşme başarı yüzdemiz %50’dir. Yıl sonu OYP Hedefimiz olan 310 puana ulaşılmıştır. OYP puan ortalaması 312 olarak gerçekleşmiştir.2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 7 tane öğrencimiz Bursluluğu kazandı. Okulumuzda şu anda toplam 9 tane Burslu öğrencimiz vardır. Her beş kişiden biri bursluluğu kazanmıştır.

Isınma : SOBA ve KLİMA
Servis : Öğrencilerimizin 43 tanesini 6 hatta servis okulumuza taşımaktadır.
Ulaşım : Eski Ankara yolu üzerinde. Köy dolmuşları ve belediye otobüsleri İle ulaşım sağlanıyor. Öğretmenler kendi özel araçları ile gidiş geliş yapıyorlar.
Yerleşim Yeri : Damlama Tarsus /MERSİN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : MERSİN!E 60 TARSUS´A 30 KM UZAKLIKTA
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Burslulukta alınan en az puan 433 Burslulukta alınan en az puan 470
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %100
Sportif Etkinlikler : Kır koşusu ,Voleybol 2,3 lük